American Express

American Express, også kalt Amex, er et finansielt selskap, som spesialiserer seg på kredittkort og har millioner av brukere verden over. Utenom kredittkort, er Amex involvert i ulike reiseprogrammer/bonusprogrammer, som lar innehavere av Amex får gjerne privilegier andre brukere ikke nødvendigvis får – et eksempel på dette er SAS Eurobonus American Express. Amex har et stort utvalg av kort, som er tilpasset den enkeltes behov, som for eksempel American Express Platinum kredittkort.

Selskapet ble grunnlagt i 1850 med et annerledes utgangspunkt. De begynte hele historien innen finanstjenester med å tilby ekspress postordre. Over tid utviklet de virksomheten til å by på tjenester til små bedrifter og privatpersoner.

ExpressPay

I 2005 introduserte Amex ExpressPay, som er ganske likt MasterCard PayPass og Visa payWave, som alle har samme symbol. Det er et kontaktløst betalingssystem som er basert på trådløs teknologi (RFID), hvor transaksjoner blir fullført ved å holde kredittkortet nærme en mottaker eller POS (Point of Sale), og beløpet blir umiddelbart trukket fra kredittkortet. Kortet behøver ikke å dras eller settes inn i en smartkort-leser, og PIN er ikke nødvendig med dette systemet.

American Express SafeKey

SafeKey følger samme prinsipp som Verified by Visa og MasterCard SecureCode. Her benyttes 3D Secure til å gjøre det sikrere å handle på nett. Når du benytter deg av ditt American Express kredittkort i en nettbutikk eller lignende, skal du verifisere at du er deg og at du autoriserer transaksjonen. Dette er et ekstra sikkerhetslag, som har vist seg uhyrlig effektivt og bidrar til å gjøre finansielle transaksjoner på nett en anelse tryggere – faktisk er det veldig få tilfeller, om noen, hvor denne protokollen har blitt misbrukt og utsatt for svindel. En stor fordel for forbrukere, er at banken vil sitte igjen med hovedansvaret om du skulle bli utsatt for svindel når du benytter deg av denne sikkerhetsgodkjenningen. (Slik bruker du kredittkort på nett)

American Express Card i Norge

Amex kan du få på det norske markedet også. Du kan få et Amex kredittkort utstedt av DNB ASA. De tilbyr American Express Card og American Express Gold. Dette fungerer ved at DNB tar i bruk samme finansielle infrastruktur, noe som gir tilgang til millioner av POS i hele verden. Du kan også bruke kredittkortet på internett.

SAS Eurobonus er et bonusprogram for reisende, men de kan også tilby Amex med kreditt. SAS Eurobonus American Express får du i tre typer. Du kan velge mellom:

  • SAS EuroBonus Classic
  • SAS EuroBonus Premium
  • SAS EuroBonus Platinum

Alle kortene har sine fordeler, hvor du får førsteklasses service, tilgang til lounge, førsterett på enkelte seter og mye mer med Platinum-typen.

Ellers får du eksklusive fordeler og kan opptjene bonuspoeng for hver gang du benytter deg av Amex kredittkortet.

Scroll to top