Apple Pay

Apple Pay er et betalingssystem, som er basert på NFC teknologi. Dette muliggjør betaling sammen med en enhet med iOS operativsystem og er for øyeblikket kun tilgjengelig i enkelte land. Apple Pay forventes å komme til Norge i løpet av kort tid. Denne betalingsløsningen er kun tilgengelig for eiere av et Apple-produkt og det er ikke alle iOS-enheter den vil fungere med. Alle nyere iPhones vil du kunne bruke dette betalingssystemet med.

Hvordan betalingsløsningen til Apple fungerer

Med Apple Pay kan du betale med en iPhone ved å holde den i nærheten av en kortterminal, på samme måte som med andre trådløse betalingssystemer du finner i kontaktløse kort. Eneste her, er at du skal bruke fingeravtrykket ditt sammen med Touch ID til å autorisere betalingen. Du kan handle i apper også med Apple Pay og med siste oppdatering er det mulig å sende penger til venner, eller andre privatpersoner, direkte.

Apple Pay fungerer som med andre transaksjoner i hvilken som helst nettbank. Du taster inn kredittkortinformasjon, som blir oppbevart sikkert og som kan lagres slik at du slipper å taste dette inn flere ganger med samme kredittkort. Det er også en veldig brukervennlig betalingsløsning, fordi du trenger bare å gjøre dette en enkelt gang og bruke fingeravtrykket ditt til autorisasjon etter det.

Apple Pay gjør det sikrere å betale

Meningen med Apple Pay er å erstatte kredittkort helt, for å gjøre det sikrere å handle på nett og andre steder.  Og du slipper å eksponere verdifull kredittkortinformasjon på hele verdensveven. Du vil få tildelt et unikt kontonummer i Apple sine systemer og en dynamisk kode vil være nødvendig for å få tilgang til denne kontoen. Dette vil ikke være en bankkonto, men en Apple Pay Cash-konto

Hvis telefonen din blir stjålet kan du slå av hele funksjonen og sperre den. Du skal besøke Apple sine nettsider og få tilgang til «My iPhone».  Her kan du velge å sperre telefonen din (eller andre iOS-enheter) midlertidig eller for alltid. Da er det ingen som vil se din private informasjon. Uvedkommende vil uansett ikke ha muligheten til å autorisere en betaling uten fingeravtrykket ditt.

Hvis du har mistet kredittkort, det har blitt frastjålet eller du skal skifte det ut, er du nødt til å oppdatere kredittinformasjonen i Apple-kontoen din. Dette gjelder med alle kort, enten det er MasterCard, Visa, eller et annet kortsystem.

Apple Pay i Norge

Apple Pay er for øyeblikket ikke tilgjengelig på det norske markedet. Våre danske, finske og svenske naboer har mulighet for å bruke en iPhone eller iPad til å betale med i løpet av 2017, men Norge står på vent. Vi skal nok ikke vente så lenge med å få denne betalingsløsningen til Norge også. Vi vil oppdatere denne siden med en gang Apple Pay er tilgjengelig på det norske markedet.

Når du betaler med kredittkortet ditt vil du mest sannsynlig fremdeles opptjene bonuspoeng i forbindelse med fordelsprogrammet ditt. Mange kredittkortselskaper har fordeler som lar deg tjene opp bonuspoeng eller få cash-back når du handler med kortet. Dette vil mest sannsynlig ikke bli påvirket av å bruke det i forbindelse med Apple Pay. Når denne betalingsløsningen blir tilgjengelig i Norge vil vi komme nærmere inn på dette.

 

Scroll to top