BankID på mobil

BankID på mobil er en forenklet innloggingsløsning med BankID, som autorisasjon. Med denne sikkerhetsløsningen behøver du ikke å taste inn passord, fordi godkjenning med statisk passord er en valgfri PIN.

Du kan benytte BankID på mobil til mange tjenester

Det kreves ikke en app for å benytte BankID på mobil og du kan autorisere en betaling gjennom nettleseren din direkte. BankID kan benyttes til mobilbank, kortbetalinger og når du for eksempel skal signere en lånesøknad eller søknad om kredittkort elektronisk. Men her kreves det at du har kode brikken din fra BankID, for å taste inn et dynamisk passord.

Den mobile versjonen av BankID skal være kompatibelt med alle typer mobiltelefoner og alle abonnement med norsk nummer. I SIM-kortet vil alle opplysninger lagres og derfor vil det være nødvendig å bestille BankID på nytt når du får et nytt SIM-kort. Du kan bestille BankID til mobilen fra den ordinære banken din, men prosessen er som regel den samme:

  • Du er nødt til å ha et mobilabonnement.
  • Sjekk først om mobilen din og abonnementet understøtter BankID til mobile enheter.
  • Gå inn på dine sider i din ordinære bank.
  • Finn frem til bestillingssiden for BankID på mobil
  • Taste inn fødselsnummer.
  • Godkjenn mobilnummeret ditt.
  • Aktiver BankID på mobil.
  • Du kan benytte tjenesten med det samme.
Komme i gang med BankID på mobil
Skjermdump som viser hvordan du kommer i gang.

Har du problemer med å få det tekniske til å fungere, skal du som regel kontakte banken din for hjelp videre, men du kan se om nettleseren din understøtter ved å gå inn på denne siden og finne frem til testverktøy.

BankID på mobil er et populært valg

BankID på mobil blir mer og mer brukt, noe som gjør det enklere å logge inn via mobiltelefonene. De fleste med en nyere smarttelefon vet hvor frustrerende det kan være å taste inn lange passord og navigere rundt på en liten skjerm. BankID på mobil kom på markedet for å gjøre innlogging og elektronisk signering enklere. Du kan også bruke den til ulike kredittbanker og andre typer finansielle instistusjoner. Også offentlige tjenester og mye mer.

Søke lån med BankID på mobil

Du kan signere med BankID og BankID på mobil når du skal søke om kredittkort eller forbrukslån, og dette gjelder også når du skal signere en eventuell låneavtale. I disse tilfellene vil det være nødvendig med kodebrikken fordi dette krever en høyere sikkerhet. Du skal taste inn PIN-koden for å logge inn i BankID på mobil, koden fra kodebrikken og ditt personlige passord.

Dette er like sikkert som hvis du benytter deg av kodebrikken på laptopen din. Så lenge du bruker en sikker internettforbindelse skal det ikke være noen høyere risiko forbundet med å bruke denne autorisasjonsmetoden på mobil.

Når du skal godkjenne avtalen så kan det gjerne se slik ut:

BanID på mobil
Her skal du godkjenne avtalen om BankID på mobil

Hvordan signere låneavtale med BankID på mobil

Så lenge du har anskaffet deg BankID på mobil vil du i de aller fleste tilfeller ha muligheten itl å signere en låneavtale og søknad med denne metoden. Før du kommer til skjermbildet for denne sigeneringsmetoden så får du ofte en liste over valg muligheter, da skal du velge elektronisk signering med BankID på mobil – det kan typisk se slik ut:

 

Signere låneavtale med BankID på mobil
Her skal du velge alternativet for BankID på mobil.

Etter dette skal du taste inn fødselsnummer, eventuelt PIN, kode fra kode brikke og eventuelt passord. Da har du signert avtalen elektronisk, noe som er sidestilt med en papirsignatur.

Scroll to top