Kredittkort

Et kredittkort kan gi deg mange muligheter, fordeler og trygghet. Det er en av de mest populære formene for lån – med god grunn! Et kredittkort gir deg nemlig mange fordeler og det behøver ikke å koste noe å ha det heller. Hvis du bruker kortet på en smart måte kan du utnytte fordelene maksimalt, men samtidig holde kostnadene nede. Det er ikke uten risiko eller kostnader å ha et kredittkort, men med fornuftig og langsiktig bruk vil du ha muligheten til å få mest mulig ut av av alle fordelene.

 

Mange kredittkortselskaper på markedet

Det er mange kredittkortselskaper på markedet og mye å velge mellom. Hva du skal se etter er ikke alltid så overskuelig og du kan lett «gå vill» i kredittkortjungelen. Benytt deg av tips og råd for bruk av kredittkortet og hva du skal se etter når du velger kredittkortselskap. I alle reklamene og annonsene til kredittkortselskapene er det mange begreper å forholde seg til, og det er ikke sikkert dette er allmennviten for alle.

Hva skal du se etter?

Selv om du sikkert har hørt begreper som «gebyrfrie kredittkort», er det ikke sikkert du helt vet hva dette er, og det amme gjelder kanskje for «effektiv rente», «maks kreditt» osv. Naturlig nok er dette viktig for deg, fordi når du får deg et kredittkort vil det ha en direkte effekt på privatøkonomien din, men om dette blir i positiv eller negativ forstand, vil være avhengig av hvordan du bruker kredittkortet og hva du bruker det til.

Hva er et kredittkort?

Et kredittkort er i fysisk forstand et plastkort du kan bruke til å handle på kreditt med eller ta ut penger i en minibank. De fleste vet hva et kredittkort er, men noen ganger kan det være litt forvirring rundt kredittkort og debetkort. Et debetkort er nemlig det du har tilknyttet lønnskontoen din, hvor du bruker penger du allerede har, men et kredittkort er ulikt dette, fordi det er lånte penger du bruker med denne typen kort.

Kredittkortet vil typisk være tilknyttet en kredittbank du har inngått en kortavtale med. I denne avtalen vil du ha en kredittgrense i kortet og du kan ikke overstige denne. De pengene du låner med kortet skal betales tilbake igjen og det er ulik praksis til hvordan dette skal foregå. Noen selskaper vil gi deg rentefrie perioder hvor du kun skal betale for kostnader med å bruke kortet (eksempelvis kortgebyr i en nettbutikk)

Hvordan finne kredittkort?

Det er mange kredittbanker å velge mellom og du har flere muligheter til å anskaffe deg et kredittkort. Mange banker tilbyr kredittkort som en del av en fordelspakke eller kundepakke, hvor du får kredittkort sammen med ordinært bankkort, en bankkonto og nettbank. For mange er ikke dette aktuelt og da er det greit å se på alternativer.

Dessuten, er det ikke like mange fordeler i de kredittkortene du får i en ordinær bank, fordi de har ikke det samme presset på å få nye kunder og beholde dem, som kredittkortselskapene har. Det skyldes spesielt, at en ordinær bank ikke har kredittkort som en hoveddel av forretningsmodellen og da er ikke fokuset på å tilby gode kredittkortprodukter like stort.

Kredittkort – økonomi i hverdagen

Men hvordan finne kredittkort? Du kan oppsøke hver enkelt kredittbank og søke der eller benytte deg av sammenligningsportaler som Låneport. Det er egentlig ikke noen forskjell der, fordi du vil søke ved samme sted uansett om du går gjennom en søkemotor, direkte på nettadressen eller om trykker på en annonse for å komme til søknadsskjema. Det en sammenligningsportal kan gjøre for deg, er å liste opp flere alternativer du har, noe som ikke alltid er like lett å vite. Da kan du søke på det kredittkortet du finner, som passer til deg og dine behov. Mange kan ha et godt utbytte av å ha flere kredittkort også, med tanke på fordelsprogrammer osv.

Hvordan få kredittkort?

For å få et kredittkort så må du søke om ett. Du søker på kredittkort ved å følge en av linkene, på det kredittkortet du vil ha, og fylle ut et søknadsskjema. Søknadsskjemaet til kredittkort kan være ulikt fra kort til kort, men i de aller fleste tilfellene er det nødvendig med BankID eller BankID på mobil.

Når du har søkt på et kredittkort vil du få svar ganske kjapt – faktisk med en gang i de fleste tilfeller. Får du godkjent kredittkortsøknaden din vil du få kortet tilsendt i posten i løpet av kort tid. I noen tilfeller får du tilgang til nettbank samtidig og det er ulik praksis på hvordan PIN-koden blir tilsendt (noen sender den i posten, mens andre har den tilgjengelig i nettbanken).

Krav til søker

Alle kredittkortselskapene har krav til søker. Det er naturlig nok ulike krav hos det enkelte kredittkortselskap, men noen generelle krav blir alle nødt til å leve opp til:

 • Inntekt (f.eks. minimum 230.000 i årsinntekt).
 • Minste alder (minimum 20 år f.eks.).
 • Statsborgerskap eller oppholdstillatelse.
 • Ingen betalingsanmerkninger.

Utover dette vil de aller fleste sjekke opp i betalingshistorikken din, dine økonomiske forhold ellers (gjeld, eiendeler osv.) og ta en kredittsjekk av deg. Hvis du oppfyller minstekravene og går gjennom den overordnede kredittsjekken vil du gjerne få tilbud om en kredittgrense og et kredittkort.

Renter, gebyrer, vilkår og andre forhold

Renter og gebyrer er viktig når du skal velge kredittkort, fordi dette vil avgjøre hvor mye kortet vil koste deg, og hvor mye du skal betale på det hver måned. Hvilken rente du får i kredittkortet er forskjellig, og derfor er det viktig du setter deg inn i de ulike vilkårene, som gjelder or hvert kort, før du søker. Alle kredittkortselskapene opererer med en del begreper, som ikke alle kjenner, og det kan være greit å vite hva de enkelte betyr:

Maks kreditt:

Dette er hvor mye du kan ha utestående på kredittkortet til enhver tid. Ofte, vil du få en mye lavere kreditt til å begynne med og du kan søke om å få utvidet kreditten etter hvert

Rente:

Renten er hva du vil betale løpende, når du har utestående kreditt på kortet. Renten oppgitt her er veiledende, siden banken vil gi deg en individuell rente basert på din økonomi. Dette er noe du bør vekte høyt, fordi du kan spare mye penger på en lavere rente. Og undersøk om du kan få en lavere effektiv rente flere steder!

Årsavgift:

Dette er hva du betaler for å kunne ha tilgang til kredittkortet. Veldig mange av kredittkortselskapene opererer med ingenting – 0 kroner – i årspris, slik at det ikke koster deg noe ekstra å ha penger i bakhånd.

Priseksempler:

En effektiv rente sier deg hvor mye du betaler når alle utgifter er tatt med og du kan se det totale beløpet du skal betale ned over 12 måneder. Ta dette med i betraktning og ikke lån mer enn du kan tåle, fordi det kan koste deg dyrt i renter over tid

Gebyrfrie kredittkort

Gebyrfrie kredittkort er noe du vil høre eller lese ofte når du er på utkikk etter kredittkort. Et gebyrfritt kredittkort er uten kostnader som årsgebyr, gebyrer ved kjøp i POS (Point Of Sale), gebyrfritt uttak i minibank og mye mer.

Det er ikke alle kredittkortene som dekker over alt, men de fleste gjør det. Sjekk opp i vilkårene og hva det eventuelt betyr at kredittkortet er gebyrfritt før du søker. De fleste kredittkortselskapene spiller med åpne kort og har veldig mye informasjon tilgjengelig for deg – det er tross alt et myndighetskrav, men det skader ikke å sette seg inn i hva det betyr for deg som forbruker.

Kredittkortfordeler

Kredittkort med fordeler kan gi deg mye mer igjen for pengene, i form av rabatter, cashback, forsikringer og rentefrie perioder. Det er flere typer kredittkort å velge mellom, kategorisert etter bransje, og det er noe for alle:

Uansett hvilken kategori du faller under så har du mange valgmuligheter etter hva du tenker kortet vil bli brukt til for det meste. Nettopp hva du bruker kredittkortet til vil avgjøre hvor mye du får ut av de ulike fordelene. Det kan lønne seg – i mange tilfeller – å ha flere kredittkort med ulike fordeler.

Flere kredittkort – flere fordeler

Flere kredittkort kan gi deg flere fordeler. Med det menes, at du kan ha et kredittkort til reise, fr eksempel, og et kredittkort du benytter til dagligvarer. Det kan være store forskjeller i hvor mye du får igjen i de ulike bransjene, men med litt planlegging, eller bevisst bruk av kortet, kan du spare mye penger og dra nytte av en hel rekke fordeler.

Mange kredittkort gir deg fordeler innen flere ulike bransjer, og det er store forskjeller i hvordan rabatter kommer deg til gode. Noen gir deg rabatter og rabattkoder til utvalgte butikker (disse rabattene er gjerne relativt høye), mens andre gir deg typisk 1% i rabatt på alle kjøp i en bestemt kategori.

Alt etter hvordan du tenker kortet vil bli brukt, bør du velge et kredittkort som passer forbruksmønsteret ditt. Folk er forskjellige og du bør ta en personlig vurdering på hvilket kredittkort som passer best for deg.

Rentefrie perioder

Mange kredittkortselskaper kan tilby rentefrie perioder til sine kunder. Dette betyr at du vil slippe å bli belastet for renter i en fastsatt periode, fra det tidspunktet kjøpet er foretatt, til perioden løper ut. Etter dette vil rentene løpe som vanlig og det er først da det koster deg penger å låne, sånn helt overordnet sett. Det kan selvfølgelig løpe på gebyrer i noen tilfeller, og andre kostnader, men i hovedregel er dette en slags gratis bruk av kredittkortet.

Det er alltid en god ide å betale inn benyttet kreditt, før den rentefrie perioden løper ut, hvis du kan. Hvis du gjør dette vil du spare deg selv for mange utgifter og kostnader. Mange kredittkortselskaper har rentefrie perioder som en integral del av forretningsmodellen, for å tiltrekke kunder, noe du kan utbytte til din fordel. De som klarer å planlegge bruken av kredittkortet, og bevarer kontrollen, slipper unna med den store regningen og får mest mulig ut av fordelene.

Bruk kortet fornuftig

Fornuftig bruk av kredittkortet er alfa og omega. Det er ikke til å stikke under en stol, at mange får store problemer med den personlige økonomien på grunn av usikret gjeld, og det skal du unngå for enhver pris. Hvis du får problemer med å betale regningen din vil dette i ytterste konsekvens føre til stor skade på din hverdagsøkonomi.

De aller, aller fleste klarer å begrense og planlegge bruken av kortet fornuftig, og vil aldri oppleve noen problemer med å ha et – det vil heller være en stor fordel i hverdagsøkonomien. Vær på forkant hele tiden, betal regningene i tide og ha styr på økonomien og forbruket ditt. Da vil du aldri havne i problemer og får det beste ut av kredittkort og den gleden det gir mange. Faktisk er det anbefalt å ha kredittkort, fordi det gir deg mange rettigheter ved kjøp av varer og tjenester, forsikringer og mange andre fordeler!

Sammenlign kredittkort – spar penger!

Sammenlign kredittkort og spar penger – høres veldig enkelt ut, ikke sant? Det er faktisk veldig enkelt å sammenligne kredittkort. Alt du trenger å gjøre, er å se i feeden ovenfor eller lese om de ulike kortene lengre ned på siden. Her kan du sjekke hvilke fordeler de ulike kortene gir deg, hvilke rente du kan forvente, hvor mye du kan få i kreditt og hvilke krav de ulike kortene har til søkeren – enklere blir det ikke!

Ved å sammenligne kredittkort kan du finne et tilbud som passer for deg. Det vil bli feil å si at et kredittkort er bedre enn et annet, på en måte, men det er faktisk store forskjeller. Og vi har alle ulike kriterier for hva som er det beste kredittkortet for en selv, det er det kun deg som kan avgjøre. Finn et kort som vil passe dine behov og ditt forbruk så er du godt i gang med det nye kredittkortet ditt!

Beste kredittkort 2017

Kredittkort er en god løsning for den som liker å ha noen ekstra penger i bakhånd, men det er ikke bare hvor mye du får i kreditt som bør avgjøre hvilket valg du tar, når du skal velge riktig kredittkort for deg. Et kredittkort gir deg også mange fordeler når du, for eksempel, skal bestille reiser og handler på nettet, fordi du ofte får en kjøpsforsikring sammen med kredittkortet.

Ofte, er det også mange andre fordeler, enn de som ble listet opp, tilknyttet de fleste kredittkort i Norge i dag. Du kan, for eksempel, også dra nytte av rabatter og oppsamlede bonuspoeng til reiser. Vi har listet opp de fleste kredittkort i Norge, fordi det lønner seg å sammenligne kredittkort!

Vi har meninger om hva som er beste kredittkort 2017, basert på objektive vurderinger, men i siste ende er det deg som avgjør hav som er det beste kredittkortet. Det er tross alt deg som skal leve med det aktuelle kortet og sitte med alle forpliktelsene. Ta en selvstendig beslutning og finn beste kredittkortet i 2017! Legg gjerne igjen en kommentar eller vurdering (gjerne begge deler) så andre også vet hva du mener.

Kredittkort til shopping

Kredittkort til shopping er en unik mulighet til å fo gode rabatter, på alt fra klær til sko. Du kan få helt unike rabatter til et stort utvalg av butikker. De kredittkortene som er best til shopping oppdaterer ofte hvilke butikker de samarbeider med. På den måten vil du aldri gå tom for shopping-muligheter og kan spare masser av penger på en lang rekke av butikker.

Samarbeidende butikker kan typisk være:

 • Tøybutikker.
 • Skobutikker
 • Nettbutikker
 • Motetøy
 • Design og interiør.
 • Vesker og tilbehør.
 • Mye mer..

Kredittkort til shopping er en av de mest populære typene kredittkort. For de som elsker å shoppe, er kredittkort med shoppingfordeler definitivt et godt tillegg til rabattkoder og salgsvarer.

Kredittkort til flybilletter og reise

Kredittkort til flybilletter og reise, er en veldig populær kredittkort-type. Årsaken til det er nok alle de gode fordelene, i form av billige flybilletter, rabatter på hotell, gode reiseforsikringer og kjøpsbeskyttelse. Et kredittkort kan faktisk bidra til å gjøre ferien tryggere på andre måter også, fordi du vil ha rask tilgang til kontanter – hvis du skulle ha behov for det.

Flere kredittkort har reiseforsikring, Bank Norwegian har bonuspoeng til flyreiser og flere andre kredittkortselskaper kan tilby fordeler til flybilletter, hotellopphold og mye mer.

Å ha et kredittkort tilgjengelig på ferietur, og betale ferien med kortet, er faktisk anbefalt av forbrukerøkonomer! Ellers, gir kortet deg kreditt du kan bruke til å handle med og som en kredittreserve i bakhånd. Med et gebyrfritt reisekort, vil det ikke koste noe å ha kortet liggende og du kan ta det fram ved behov.

Bensinkort/kredittkort til drivstoff

Bensinkort er et navn som egentlig betegner kredittkort til drivstoff, fordi du kan selvfølgelig handle i hvilket oktan du vil, og Diesel er også godkjent som rabattgivende. Du kan faktisk spare en hel del penger på å kjøpe drivstoff med bensinkortet, på utvalgte bensinstasjonskjeder, og det er mange flere rabatter og fordeler å benytte seg av.

Shell MasterCard er et slikt kort, og du vil få tilgang til en nettbank også så du har full oversikt iver hva du bruker pengene på og hvor mye drivstoff du har handlet for – helt genialt.

Er Esso og Esso Express å foretrekke, så kan du du få deg et 365Direkte MasterCard. Dette kortet gir deg i tillegg rabatter hos YX og Statoil. Det er også andre alternativer for deg som kjører mye eller som vil ha muligheten til å fylle overalt.

Ja, som du sikkert skjønner, er det mange penger å spare med et bensinkort. Få deg et kort til den kjeden du vet, du vil bruke mye, fordi pengene spares for hver liter bensin du fyller!

Kredittkort til forbruk

Kredittkort til forbruk er bel det vi egentlig forbinder det med, fordi det er jo hva du bruker kortet til – forbruk. Hvis du er ute etter et kort som er litt mer all-round så kan du vurdere Re:member MasterCard. Remember har mange gode avtaler (200 nettbutikker blant annet) og kan tilby rabatter på alt fra feriereiser, flybilletter og en reiseforsikring, til sportsartikler, elektronikk, klær og velværeprodukter. Rabattene er ganske store også. Du får ikke et mer anvendelig kredittkort enn det!

Men, du kan velge mellom mange andre kort, som gir deg fordeler til hva det skulle være. Det gøyeste med å sammenligne kredittkort er vel egentlig å se på fordelene. Du finner kredittkort til forbruk i mange kategorier.

Kredittkort til fotballreiser

Her på sidden finner du kun ett eneste kredittkort til fotballreiser, og det er Manchester United Visa. Dette kredittkortet gir deg rabatter på fotballkamper, nettbutikken til Manchester United og en tur på stadion utenfor kamptidene. Men, det stopper ikke der, fordi du får også tilgang til rabatter på hundrevis av nettbutikker – djevels moro! (Man. U. Kalles også Red Devils).

Dessverre er det ikke andre fotballag representert på kredittkorthimmelen, og det er visst heller ikke noen andre i Norge, men hvis du er Manchester United fan så er du en av de heldige! Du behøver selvfølgelig ikke å være medlem av en fan-klubb eller å heie på Manchester United. Kredittkort til fotballreiser er for alle og enhver!

Kredittkort til studenter

Studenter kan dra nytte av rabatter i bokhandler og på mange nettbutikker med materiell til skoletiden. For studenter som bor hjemmefra, er det mange gode forsikringer å vurdere og fordeler til hjemreise ved semesterslutt.

Her er det vanskelig å peke ut et enkelt kort, eller to, fordi mange av kredittkortene listet opp her på siden vil passe for en student. Studenter bør forsikre seg om at kortet er gebyrfritt, sette seg inn i vilkårene og holde forbruket innenfor de økonomiske rammene. Ikke bruk kredittkortet over evne- da havner du fort i gjeldsfella!

Kredittkort med reiseforsikring

Kredittkort med reiseforsikring kan mange av kredittkortselskapene tilby, men det er store forskjeller i dekningsgraden og hvilke betingelser som gjelder. Noen av reiseforsikringene, som tilbys, er fullt ut dekkende og du vil klare deg med denne reiseforsikringen alene. Andre bør du supplere med en selvstendig reiseforsikring du kjøper innen reisen. Vær oppmerksom på at det er betingelser for at reiseforsikringen skal gjelde på reisen din. De fleste (alle?) opererer med at du skal ha betalt minst 50% av alle transportkostnadene med kredittkortet. Ikke gå i fella og tro at du har et kredittkort med reiseforsikring som ikke gjelder!

Med transportkostnader så gjelder hele reisen fra du forlater hjemmet til du ankommer destinasjonen. Hvis et kriterium for et godt kredittkort er et kort med reiseforsikring, så bør du sjekke dette nøye før du bestiller. Men dette kan være til stor nytte, ikke bare på lenger reiser, men også innenlandsreiser for eksempel.

Kredittkort med andre fordeler

Kredittkort kan gi deg lassevis av fordeler og du finner kun et utvalg listet opp her. Sett deg inn i de fordelene du kan finne i hvert kort og les gjerne mer om hvert enkelt kredittkort i våre omtaler her på siden.

Kredittkort har mange fordeler, direkte og indirekte, som du kan bruke til hverdagen eller når du mest har behov for litt ekstra kreditt i baklommen – se alle kredittkort og finn det som passer for deg. Det er både fornuftig og smart, men betinger også at du bruker kortet fornuftig!

 

 

 

 

Scroll to top