Open post
Beste lån på markedet

Beste lån på markedet

Hva som er de beste lån på markedet vil alltid være vanskelig å svare på, fordi hva er det som avgjør et godt lån? Vi kan ta utgangspunkt i noen felles regler for å prøve å besvare spørsmålet. Det er mange lån på markedet, og å ha muligheten til å skille ut de beste lån vil være ens stor fordel.

Hva skal du se etter i et lån

Det finnes flere ulike typer lån på markedet, men alle har flere ting til felles. Noen kan påvirkes, mens andre ting kan være vanskelig. Du kan for eksempel ikke alltid påvirke renten du blir tilbudt, men du kan påvirke nedbetalingstiden på lånet. En kortere nedbetalingstid vil gjøre det dyrere å ha lånet hver måned, men billigere i siste ende. Tiden på hvor lang tid du kan ha lånet er noe du kan påvirke direkte når du velger lån. En annen ting, som er litt mer komplisert, er renten – og spesielt den effektive renten.

Beste rente på lån

Den effektive renten sier noe om hvor mye du vil ha i totale utgifter på lånet. Med totale utgifter menes, når den nominelle renten, etableringsgebyr, termingebyr, og alle andre utgifter med lånet, er tatt med i beregningen. Derfor, er det viktig du kikker etter den effektive renten på de ulike lånene. Det er ikke alltid den er så enkel å finne, men du kan garantert finne renteeksempler. Bruk renteeksemplene på å ha en nogen lunde ide om hvor mye du vil måtte punge ut for lånet i sin helhet. Les mer om beste rente på lån her.

Så kan du begynne med å lete etter det beste lånet på markedet for deg og lommeboken din. Det beste lånet på markedet kan være vanskelig å finne, og noen ganger krever det at du sender ut flere søknader. Flere søknader, gir deg flere tilbud slik at du kan velge.

Beste lånebetingelser

De beste lån har de beste betingelsene for deg. Altså, dette er selvfølgelig ulikt, fra person til person, men som forklart ovenfor er renten viktig. Det kan også være det er viktig for deg med andre betingelser for lånet, som hvor mye du kan få i kreditt, hvor gammel du må være, krav til inntekt osv. Da kan det være greit å ha en sammenligningsportal hvor du kan begynne letingen. Husk at du alltid har en angrefrist på nett, så du har den muligheten skulle du komme på andre tanker.

Finne beste lån på markedet

Det er mye jobb å gå gjennom markedet på utkikk etter beste lån. Da kan det være geit å ha litt hjelp på veien. Du kan for eksempel benytte deg av sammenligningsportaler på nett,  finansagenter (eller lånehelt), omtaler, artikler mm. Hvis du bruker et mellomledd vil du garantert spare deg for mye tid og krefter. Det er så hard konkurranse om kundene, at det er forbrukers marked, og du kan få mange fordeler med å sammenligne de ulike tilbudene.

På jakt etter beste lån på markedet er det mange tilbud å velge mellom. Kikk etter et lån som oppfyller de kravene du setter til renter, kostnader og andre ting du bestemmer deg for. Det er alltid et godt utgangspunkt!

Open post
angrefrist på nett

Angrefrist på nett

Visste du at det er en angrefrist på nett? Når du inngår en avtale om finansielle tjenester over internett, har du muligheten til å angre deg. Vanligvis, når du kjøper noe i en butikk, vil du ikke ha en angrerett, men må forholde deg til reglene den enkelte butikken har, for bytte- og returnering av varen. Når du derimot handler utenfor en fysisk butikk (via fjernsalg som internett) er det andre regler som gjelder.

Angrefrist på nett og kredittavtaler

Angrerettloven (les den her og her) er ment å beskytte forbrukere mot impulskjøp på nett, fordi det er mye lettere å signere en avtale og kanskje du tar noen valg, som du ellers ikke ville ha tatt hvis du aktivt var ute etter et bestemt produkt i en butikk.

Angående finansielle tjenester, som kredittkort og forbrukslån, har du 14 dager angrefrist på nett. Det betyr, at hvis du angrer deg innen 14 dager etter at låneavtalen er signert, kan du oppheve avtalen. Du skal selvfølgelig betale tilbake de pengene du eventuelt har fått utbetalt, men du slipper å binde deg til en avtale hvis du ikke vil. Plikten, du ellers vill ha hatt, til å gjennomføre de avtalevilkårene som er fastsatt, faller bort.

Det er verdt å nevne, at 14 dager betyr 14 kalenderdager, fra du har fått melding om angreretten din. Etter loven skal du betale tilbake det utbetalte beløpet innen 30 dager etter at du har tatt i bruk angreretten.

Du kan bli belastet for kostnader

Det finansielle selskapet som har gitt deg kreditt eller lån, kan belaste deg for kostnader forbundet med å inngå avtalen. Ofte, skal du betale et visst beløp for å starte opp låneavtalen. Hvor mye dette er, varierer fra lån til lån, men heter noe som «opprettelsesgebyr» eller «gebyr for opprettelse av kredittkort». Dette kan du ikke bli krevd betaling for. Det er kun nominelle renter som har løpt i perioden.

Husk, at du skal betale tilbake det beløpet du har fått utbetalt eller benyttet kreditt. Hvis du ikke betaler tilbake dette beløpet, vil det gå inkasso og namsmannen vil bli involvert. Dette betyr ekstra kostnader for deg.

Bruk angreretten hvis du ombestemmer deg

Det er ingen tvil om at impulskjøp foregår på internett. Det er veldig enkelt å signere avtaler i forbifarta, fordi «det virker som en god idè». I løpet av 14 dager bør du ha gjort opp en mening og du kan benytte angreretten din.

Sammen med den signerte avtalen du får i retur, vil det vanligvis ligge sammen med et skjema for angrerettloven. Denne gir også litt informasjon om angrefrist på nett sammen med en veiledning til de opplysningene du skal ha med i skjemaet. Hvis du angrer deg på en kredittavtale skal du bare fylle ut dette skjemaet og sende det med e-post eller landpost.

Når er en kredittavtale bindende?

Hvis du søker på et lån og får det godkjent, er ikke avtalen bindende før du har signert den. Det betyr, at selv om du får godkjent et tilbud om lån, kan ikke kredittselskapet inngå en avtale med deg før du har signert med BankID eller sendt låneavtalen tilbake, signert, med posten.

Etter at de 14 kalenderdagene er løpt ut, er du pliktig til å følge avtalen du har signert. Da er angrefristen løpt ut, men du kan selvfølgelig alltid innfri avtalen når du vil, men da er det andre regler som gjelder og du skal betale tilbake renter og kostnader forbundet med dette.

Ta kontakt med det selskapet du låner penger av, fordi de vil garantert hjelpe deg med dette og andre spørsmål du må ha.

 

Scroll to top