Open post
Kredittkort til reise

Kredittkort til reise

Hvis du skal nyte sola på ferietur så kan kredittkort til reise være en stor fordel. Et kredittkort til reise gir deg gode rabatter, bonuspoeng og reiseforsikring. Noen kort kan du også kombinere med fordelsprogrammer andre steder. Det er ikke så farlig med kredittkort hvis du bruker det riktig og det kan være en fordel å ha flere kort hvis du vil få flere fordeler.

Kredittkort til reise – rabatter og bonuspoeng

Du kan få mange fordeler hvis bruker et kredittkort til reise. Det er bonuspoeng å hente og du kan få rabatter på kjøp av flybilletter. Undersøk betingelsene som gjelder slik at du vet hvordan du får utnyttet fordelene best mulig og hvilke som gjelder for ditt kredittkort.

Eksempler på kredittkort til reise:

  • Ya bank Visa – Har et kredittkort med reiseforsikring med avbestillingsforsikring, og du får rabatter på kjøp av flyreiser. (Låneeksempel: 15.000 o/12 mnd, nom./eff.rente 20,80%/22,90%, totalt: 16.744)
  • Bank Norwegian kredittkort – Har Cashpoeng-bonus, rabatter på flybilletter og en fullgod reiseforsikring i kredittkortet. (Eks ved utsatt betaling: eff 23,1%, 15000 o/12 m. Tot: 16.764)
  • Flexi Visa – Få gode rabatter på flyreiser og renterfri periode,  men dette kortet har ikke reiseforsikring. (eff.rente 24,6 %, 35.000,- o/12 mnd. Kostnad: 4.349. Totalt 39.349)
  • Aros Finans kredittkort – Gir fordeler som rentefri bruk i utlandet og reiseforsikring. (Eff.rente 23,10%, kr 15.000 o/12 mnd. Totalt kr 16.764)

Du kan sammenligne flere kredittkort her og listen oppdateres og utvides jevnlig.

Kredittkort til reise – reiseforsikring

Noen kredittkort har fullgode reiseforsikringer som dekker over alt du behøver, men du skal være oppmerksom på at noen kort trenger å suppleres med en ekstra reiseforsikring. Det er anbefalt at du setter deg godt inn i vilkårene for reiseforsikringen. Det er for eksempel et krav ved de fleste kredittkort med reiseforsikring, at du har betalt over 50% av hele reisen med kortet. Du vil nødig havne i en situasjon hvor du står uten reiseforsikring, spesielt hvis du reiser utenfor Europa.

Når det er sagt, hvis du oppfyller betingelsene, kan du få med deg en god reiseforsikring i kredittkortet- helt gratis!

Kredittkort til reise – beskytt lønnskontoen og få rettigheter

Det er anbefalt at du bruker kredittkort på reiser, fordi det er litt andre regler som gjelder for kredittkort enn ordinære bankkort.  Du kan for eksempel ha rett til å klage på et kjøp. Har varer eller tjenester du har kjøpt, vært mangelfulle eller inneholder feil, da kan du klage direkte til kredittkortselskapet hvis du ikke får gjennom klagen hos den du har kjøpt av. Dette betinger selvfølgelig at du har brukt kredittkortet hos selgeren.

Det er faktisk mange rettigheter som du kan ha krav på hvis du bruker kredittkortet. Det lønner seg å gå gjennom betingelsene nøye. Da er du forberedt hvis noe uforventet skulle skje.

Kredittkort til reise – hvor du kan søke

Du kan søke kredittkort mange steder. Det er en av de mest populære formene for kreditt, fordi du har kredittkortet tilgjengelig hele tiden og det koster som regel ikke så mye ha det liggende, før du benytter deg av kreditten. Mange kredittkort har rentefrie perioder og da betaler du ikke på renter i an angitt periode. Betaler du tilbake benyttet kreditt innen den angitte perioden skal du bare betale for omkostninger –  hvis det er noen.

Du kan legge inne flere søknader, fordi du forplikter deg ikke til noe før du har signert avtalen. Har du flere søknader ute, kan det være en fordel, fordi du kan gjøre et seriøst og begrunnet valg. Her har vi funnet en video som forteller deg hvordan du går fram:

Noen steder er renten høyere enn andre og det kan være store forskjeller i gebyrer. Det er en samlet vurdering som gir deg de beste vilkårene. Finn et kredittkort til reisen som passer deg!

 

 

Scroll to top