Ikano Bank Kredittkort

Søk her

Eff. rente 20,43 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1596. Totalt: 16.596

Aldersgrense23 år
KredittgrenseKr 100 000
Effektiv rente21.99%
Rentefritak50 dager
Varekjøpkr 0
Uttak innenlands35 kr + 1 % av sum
Uttak utenlands35 kr + 1 % av sum + 1.75%
ReiseforsikringJa

Ikano VISA Kredittkort er er spennende kredittkort, som har lang fartstid i Norge, og som inkluderer forsikringer, rabatter og bonuser i hode og spann. Dette er et VISA-kort, som betyr du kan bruke det i hele verden, fordi VISA er en av de største leverandørene av finansiell infrastruktur globalt. Du kan benytte dette kortet på tur i utlandet og her hjemme på berget. Du kan få minimum 5.000 kroner og inntil 100.00 kroner i kreditt, noe som gjør dette til et fleksiblet kredittkort, på mange måter, og vil være midt i blinken for de fleste.

Ikano VISA utstedes av Ikano Bank, som igjen er eid av grunnleggeren til IKEA – ingen ringere enn Ingvar Kamprad. Og det er kanskje her Bank Norwegian og Komplett Bank har tatt sin inspirasjon. Uansett, så er Ikano Bank er relativt stor aktør på det norske markedet selv om de har hovedkontor på den andre siden av grensen, nærmere bestemt Sverige, og dette er et kredittkort med mange fordeler å by på til rabatthungrige kunder.

Krav til Ikano VISA Kredittkort

Det er noen enkelte krav som gjelder, for å få en eventuell kredittkortsøknad innvilget, og de er som følger:

Videre, er det et krav du er innenfor fem-gangeren og kan tåle en renteøkning på fem prosentpoeng. Disse er krav fra myndighetene, og noe du kan forvente hos alle som tilbyr usikret kreditt.

Hvis du oppfyller kravene vil Ikano Bank foreta en kredittvurdering av deg, som er basert på informasjonen en eventuell kredittsjekk vil vise og den informasjonen du selv har opplyst om.

Nok av fordeler og rabatter

Ikano VISA har mange fordeler, som kan deles inn i tre ulike grupper, og gir deg muligheten til å spare noen ekstra kroner i dagligdagen.

Den første rabattgruppen er fast, og gir deg 2% i rabatt på alle shellstasjoner i Norge. I tillegg får du 1% på alle varer du kjøper i dagligvareforretninger.

Den andre rabatten skifter faktisk ut hver eneste måned, noe som er ganske unikt for Ikano kredittkortet, og her kan du få store rabatter på månedens valgte butikkategori, som kan inkludere alt fra velvære til hus, hage og underholdning. Det er ingen grense for hva du kan få rabatter på.

Tredje rabattgruppe er gjennom appen til Ikano Bank. Dette er en applikasjon som heter Dealpass og gir deg tilbud på sepsielt utvalgte butikker. Med appen kan du så se hvilke rabatter som gjelder for deg, og dette er også i utvidede kategorier, som inkluderer reiser f.eks.

Mange forsikringer inkludert

Ikano VISA har mange forsikringer inkludert. Du får en reiseforsikring levert av ERV Försäkringssaktiebolag, som dekker deg inn på reisen. Det er et krav du betaler minst halvparten av reisekostnadene med kortet, som inkluderer alt av transport, fra du reiser hjemmefra til du kommer til hotellet og hjem igjen.

Reiseforsikringen dekker opptil 5.000.000 kroner i kostnader forbundet med hjemtransport grunnet sykdom eller skade. Videre får du blant annet dekket tannbehandling, reiseulykke og mye mer. Forsinket bagasje kan også nevnes her.

Avbestillingsforsikringen dekker diverse utgifter forbundet med avbestilling av en reise og vil dekke inntil 45.000 kroner for hele reisefølget.

Inkludert er også en forsikring, som dekker eventuelle kostnader, om du skulle finne på å tanke feil drivstoff på bilen. Forsikringen gjelder i 60 dager etter at du har tanket, og du skal ha betalt for tankingen med Ikano kredittkortet, samt er det et krav du har fylt opp minst 20 liter på tanken.

Det er altså mange tilfeldigheter som skal spille inn, men det er ikke desto mindre en forsikring som dekker inntil 3.000 kroner for eventuelt skifte av filter og sanering av tanken.

For 0.7% av utestående kreditt hver måned kan du få en tilleggsforsikring, som dekker deg inn ved eventuell arbeidsløshet. Denne betalingsforsiringen vil dekke 7% av det du skylder hver måned, for å dekke inn de ubetalte regningene fra Ikano Bank. Ved dødsfall eller alvorlig/kritisk sykdom vil forsikringen dekke hele det utstående beløpet.

Betalingsutsettelse – hele 9 måneder!

Ikano Bank tilbyr betalingsutsettelse i hele ni måneder, og dette er verdens lengste utsettelse skal vi tro banken selv. Denne betalingsforsikringen vil gjelde på alle beløp over 2.500 kroner og vil også koste deg et lite gebyr. Hvor stort dette beløpet er, vil være avhengig av hvor lenge du skal utsette betalingen, men vil i alle tilfeller ligge mellom 99 kroner og helt opp til 450 kroner.

Uansett vil du ha 50 dager rentefrihet, nos som vil det ikke løper renter på benyttet kreditt, i løpet av denne perioden, og er en fordel fordi du kan spare mye penger på å betale inn utestående innenfor disse dagene.

Koster litt mer enn andre på noen punkter

Ikano VISA er et kredittkort som egner seg best til hverdagsbruk. Du får såpass mange rabatter og andre bonuser, som du ikke får mange andre steder. Det er nok kun Remember Black MasterCard som kan måle seg direkte, i utvalg på nettbutikker og rabatter, og er den største grunnen til at du bær velge dette kortet.

Utover det, koster det gjerne litt mer enn andre kredittkort å ta ut penger i minibank. 35 kroner pluss 1% av summen, for å være helt presis, men dette er ikek uhørt i markedet – og gjør Ikano VISA til et perfekt tilleggskort, fordi det heller ikke koster noe å ha det i årsgebyr. Varekjøp belastes du heller ikke noe ekstra for.

Ikano Bank – en bank som er mer enn kredittkort

Ikano Bank tilbyr så mangt innenfor usikrede lån og kreditt. Banken har ufattelig lang fartstid i Norge. Vi skal helt tilbake til 1988 for å se når selskapet ble grunnlagt. Det ble grunnlagt av IKEA-grunnleggeren Herr Kamprad, og det skal ikke mye fantasi til for å forstå hvorfor banken heter Ikano Bank.

I utvalget finner vi forbrukslån, kredittkort og refinansiering. Uansett hvilken type lån du har vil du få tilgang til en egen nettbank, som lar deg følge med på fakturaer, utestående kreditt og overføre penger til bankkonto.

Eff. rente 20,43 %. 15.000 o/12 mnd. Kostnad: 1596. Totalt: 16.596

Søk her

E-lommeboken MuchBetter

Much Better E-lommebok

E-lommebøker er elektroniske lommebøker hvor du kan foreta både innskudd og uttak. Dersom du har sikkerhet som førsteprioritet og er skeptisk til å legge igjen for mye informasjon og spor på nettet, er en e-lommebok det perfekte alternativet for deg. Målet om å være MuchBetter Det er mange ulike e-lommebøker å velge mellom, og en av de nyeste er den prisbelønte betalingsappen MuchBetter, som så dagens lys i 2019. De kommer … Les mer

Engelsk fotball – godt forplantet i det norske sportsmiljøet

Fotball fantasy league

En ny fotballsesong nærmer seg med stormskritt for Premier League i England. Den engelske toppdivisjonen, som går for å være verdens mest populære sportsliga, er snart klar for å sparke ball igjen. Nordmenn er som kjent ihuga tilhengere av engelsk fotball, og mange kommer til å sitte klistret til TV-en. Noen kommer imidlertid til å oppfylle drømmen om å oppleve en kamp live på stadion i England.  Engelsk fotball har … Les mer

Bli kvitt gjeld på 1,2…5

bli gjeldfri og nyt livet

Har du mye gjeld? Da skal du ikke fortvile, det er mulig å komme ut av den onde spiralen, og ta kontroll over økonomien din igjen. Dette krever du tar noen grep, som kan være inngripende, men som i siste ende vil få deg ut av gjelda. Her har vi listet opp fem punkter, som hjelper deg på vei mot en gjeldfri hverdag.  1. Få oversikt  Det aller viktigste du gjør, for å komme … Les mer

Neteller og Skrill – noen forskjeller mellom disse pengeoverføringstjenestene

Skrill og neteller

Pengeoverføring har kommet en lang vei. I dag kan man enkelt og med noen klikk sende penger til andre som sitter i andre deler av veien, uten å måtte gå i banken, eller kan betale på nett uten bruk av bankkort. Det takket være nyere teknologi. Med dette har det også dukket opp mange tilbydere av nettopp digital pengeoverføring. To av disse er Neteller og Skrill, som begge har vært … Les mer

Bitcoin – et investeringobjekt med potensiale

Investere i bitcoin?

Bitcoin er en form for digital valuta, og uten at vi skal gå helt inn på det tekniske bak, er det en desentralisert valuta, som raskt (og da mener vi raskt) ble enormt populær. Og mange ble rike på et blunk. Faktisk, er en av Danmarks rikeste en nyrik milliardær på nettopp Bitcoin. Dette har selvfølgelig trukket til seg profesjonelle «minere» (som bruker datakraft til å skape mer Bitcoin) og … Les mer

Låne penger til aksjer

Låne penger til aksjer?

Noen ganger kan du kommer over aksjetips som lover gull og grønne skoger. Da kan det være greit å ha litt ekstra sparepenger som du kan kjøpe aksjer for. Men, noen ganger har man ikke penger til overs. Er det da mulig å låne penger til aksjer, og hvor risikabelt er det? Hvordan låne penger til aksjeinvestering Det er flere måter å låne penger til investering, og de ulike metodene … Les mer

Vipps opplever sterk økning

nordmenn på ferie i norge

I Norge har Vipps virkelig slått an. Det viser seg, at koronaen også endrer måten vi handler på. Vipps opplyser på sine nettsider det er en økning på hele 45%, i forhold til samme periode I fjor. De tok for seg antall ganger vi vippset i juli 2019 og juli 2020, og tallene overrasker kanskje ikke, men er ikke desto mindre oppsiktsvekkende.  Nordmenn valgte ferie på norsk i år  En god forklaring på denne dramatiske økningen, er … Les mer

Mer forbrukslån? Hvorfor ikke vurdere en refinansiering heller

Tid for plan B

Forbrukslån, og andre smålån, er populært – så populært at myndighetene måtte sette ned foten, fordi antallet usikrede lån faktisk hadde potensial til å velte hele den norske økonomien. Det er kanskje satt litt på spissen, men sannheten er nok ikke så alt for langt unna. Uansett, nå har lånemarkedet blitt gjennomregulert og skal vi tro tallene, er det færre og færre som tar opp forholdsvis store lån. Men for de som … Les mer

Beste Kredittkort 2020

Beste Kredittkort 2020

Det er en vanskelig kamp om toppen. Hva som er de beste kredittkort I 2020 er utrolig vanskelig å avgjøre, fordi det er mange ulike aktører på markedet og hver især har sine fordeler og ulemper. Men, det er et par kredittkort som stikker seg ut allikevel.   Vi kan først som sist få på banen, at ingen på listen vil inkludere kredittkort fra ordinære banker, rett og slett fordi du nesten … Les mer

Yoga og investering

Yogateknikker

Ta med deg lærdom fra yogamatten og før det over til hvordan du betrakter penger, fordi dette kan tilføre en helt ny dimensjon til hvordan du tenker investeringer, penger og hva du tar med deg av erfaringer. Du kan ha alt i verden, ingen gjeld og ha en stabil økonomi men om du lever et liv fullt av stress, er konstant sliten og i det hele tatt lever et liv … Les mer